MASOVÉ pamlsky
Ingredience:
- Maso - játra, srdce, sekaná, kuře, ryby, rybičky v konzervě, barf maso... (maso lze syrové i vařené)
- 1-2 rozdrcené stroužky česneku
- 2 vajíčka
- mouka na zahuštění těsta (lze i ovesné vločky)
Množství masa závisí na tom, kolik sušenek chcete dělat. Na menší pekáček je třeba cca 400g masa.
Postup:
- Maso v mixeru rozmeleme na jemno, pokud je třeba. Pokud je maso jemné lze sušenky umíchat i v míse.
- Přidáme všechny ostatní ingredience a dobře promícháme, až vznikne řídké těsto.
- Těsto vylijeme na pečící papír a pečeme cca 20min na 180°C (nebo dozlatova).
- Poté otočíme a již bez pečícího papíru pečeme druhou stranu cca 10min.
- Po vychladnutí nakrájíme na plátky nebo kostičky.
- V lednici vydrží sušenky cca 3 dny až týden, zbytek dáme do mrazáku a postupně rozmrazujeme dle potřeby (rozmrazují se poměrně rychle)
Žádné komentáře:
Okomentovat